Judo voor jong en oud
Judoclub Paddepad

Laatste nieuws

Nieuws


Terug naar overzicht

18-05-2020

Buitentrainingen gaan goed

Beste ouders van judoka’s en judoka’s,

De eerste vier buitentrainingen met groep 3 en groep 4 waren leerzaam en leuk! En wat goed dat de judoka's van beide groepen met zoveel waren gekomen! We hebben gezien wat wel of niet goed werkte en waar we meer aandacht aan moeten besteden. Daarom gaan we vanaf deze week ook opstarten met groep 2 en groep 5. En dat doen we nog steeds op de gebruikelijke tijden en op het plein voor de school.

Op woensdag:
 Groep 2 van 17.00uur tot 17.45uur
 Groep 3 van 18.00uur tot 18.45uur
 Groep 4 van 19.00uur tot 19.45uur
 Groep 5 van 20.00uur tot 20.45uur

Op zaterdag:
 Groep 2 van 10.00uur tot 11.45uur
 Groep 3 van 11.00uur tot 11.45uur
 Groep 4 van 12.00uur tot 12.45uur

We hanteren in elk geval de volgende uitgangspunten:
Een buitentraining duurt maximaal 45 minuten. Dat biedt voldoende ruimte om een snelle wissel tussen de lessen mogelijk te maken.
De training heeft deels het karakter van een bootcamp, vooral bij groepen 4 en 5.
Alle judoka’s komen in een trainingspak naar het Paddepad. Judoka’s van groep 2 en 3 wordt gevraagd de eigen judojas/kimono en band mee te nemen (groep 4 en 5 hoeft dat dus niet te doen).
Judoka’s gaan thuis naar de WC.
Ouders zetten hun kinderen af bij het hek van de Strandwacht en vertrekken dan weer/wachten buiten het hek of gaan tussendoor iets anders doen. Ook zij houden natuurlijk in alle gevallen 1,5 m afstand tot elkaar. Voor alle judoka’s vanaf groep 4 (ook al zijn ze nog geen 13 jaar) geldt dat de training met 1,5 meter tussen iedere judoka wordt georganiseerd. Als kinderen van 10-11-12 jaar uit die groep liever willen meedoen met groep 3, het uur ervoor, dan mag dat. Dan mag je wel elkaar ‘beetpakken’ zoals we bij judo gewend zijn.
De judoleraren moeten helaas afstand houden. Groeten mag dus, precies zoals we gewend zijn, met een buiging!
Groep 4 en 5: neem allen een matje of dergelijke mee. Bijvoorbeeld een tuinstoel-matrasje, een schuim-kampeermatje of desnoods een oud dekentje of handdoek.
Eerder is aangegeven dat we van een andere ingang gebruik moesten maken maar dat was toch niet praktisch. Dus normale ingang kan gebruikt worden.
Een bestuurslid van het Paddepad, herkenbaar aan een opvallend hesje, zal bij het hek van de school staan als begeleider. Zijn aanwijzingen moeten opgevolgd worden.
Omdat het woensdag warm wordt raden we je aan een bidon met water mee te nemen.

Leuk om jullie weer te zien en lekker te gaan trainen!

Hartelijke groet,

Leo Kouijzer, Jan van den Bos, Raymond Pijpers, Qin Crebas, Michiel van ButselaarTerug naar overzicht